Minták, felületek, textúrák

Íme, a legújabb trendek, egyedi különlegességek a melegburkolatok háza táján

Amikor a melegburkolatok szóba kerülnek otthonunk padlójára, legtöbbünknek ma már a klasszikus parketta után egyből a laminált padlók szép, fahatású, mintázata ugrik be elsőként. Kezdjük persze szép óvatosan felfedezni a vinyl padlókban rejlő erőt és sokszínűséget is, hiszen egyre többet olvasunk-hallunk e típusok tagadhatatlan előnyeiről is. Ami pedig a látványt és a trendeket illeti – érdemes időről időre tájékozódnunk, inspirálódnunk, hiszen elképesztő, mi mindennel halmoznak el bennünket a tervezők és a gyártók! Ezen a héten hoztunk egy kis ízelítőt az aktuális 2022-es melegburkolat-trendek világából…

Ami a padlótrendeket illeti, továbbra is divat a meleg, természetes atmoszférát teremtő fahatás.

Ezen belül is a mély, sötét színek, a természetes tölgy árnyalatai mellett a hűvös és világosabb nyírfák, nyárfák, vagy a fenyő árnyalatai továbbra is divatosak maradnak, és az anyaghasználat terén is a természetesség lesz a főszerepben.

A kortárs kő – és beton felületek, a márvány, és persze ezeknek számos árnyalata, színbeli variációit éppúgy fellelhetjük majd, azonban extrém megoldásokra, korabeli stílusok meglepő szépségeire is bőven akad majd példa.

Nézzük 2022 legújabb melegburkolat trendjeit, felületeit és textúráit!

1. Natúr harmónia, izgalmas mintázatokban – a nád az év legkedveltebb trendszíne!

Ez a kellemes, visszafogott természetes árnyalat a padlón, és mellé otthonunk natúr stílust képviselő egyéb megoldásai szolid, békés eleganciát, és egy némi vidéki bájt is kölcsönöznek élettereinknek. A nyugalmat árasztó nád szín nagyobb felületeken is üdítően mutat, és remekül illenek mellé a természetes anyagokból készült tárgyak, kiegészítők. A Berry Alloc természetes nád árnyalatú, fémklikkes hosszú paneles laminált padlójával pedig akár még a trendi halszálka vagy a gyönyörű intarziás parketta-hatást is megjeleníthetitek, ami most újra hatalmas fénykorát éli egy elegáns nappali, hall, étkező vagy hálószoba enteriőrben.

2. Klasszikus elegancia, halszálka mintával

Néhány éve már újra nagy reneszánszát éli a gyönyörűséges halszálka minta, mely egyszerre ad elegáns és karakteres megjelenést tereinknek. Ha szeretjük ezt a mintát, nyugodtan használjuk akár a falon és a padlón egyaránt, hiszen játékos, bohókás és kifinomult egyszerre.

A minta lényege, hogy itt az egyes lapokat egymáshoz képest derékszögben fektetik, így azok V-alakban kapcsolódnak majd egymáshoz. Eddig csupán a hagyományos faparketta és a vinyl padlók esetében tudtuk létrehozni otthonunk padlóján ezt az elrendezést, ám ma már akár laminált padlóval is megvalósíthatjuk, számos izgalmas, különleges árnyalatban.

3. A hajópadló-hatás mára már örökzölddé vált – ám az egyedi felületképzés igazi újdonság!

Pláne, ha különleges anyagokkal, színekkel, felületkezelési megoldásokkal viszünk bele még további pluszt, izgalmas csavart! Az antisztatikus, extrém kopásállósággal rendelkező (ezért közületekbe is alkalmazható) Berry Alloc belga laminált padló felülete dekoronként eltér egymástól: kérhetjük olajozott, kefézett, vagy strukturált fa dekorral illetve shipdeck felülettel. A panel szélei egy speciális, nedvességgel szembeni ellenálló impregnálással készültek, így bátran választhatjuk konyhába, fürdőbe is lakószobáink mellett, hogy egységes legyen a teljes lakásbelső. Ez a gyönyörű, vöröses árnyalat egy kellemes mahagóni fapácot juttat eszünkbe, sokunk kedvenc teraszbútorainak árnyalatát.

4. Apróminták, textilhatás, francia vintage és az art deco egyedi motívumai

És mindez a csoda ezúttal már nem csak a falakon, csempe vagy tapéta formájában képes egyedi hangulatot hozni belső tereinkbe!

Ezek a különleges hatással bíró stílusok – és a hozzájuk kapcsolódó, sajátos minták – újra reneszánszukat élik. Ám ami most a nagy újdonság, hogy ezúttal már nem csak a csempék, a járólapok, hanem a melegburkolatok felületein is képesek számunkra a gyártók megjeleníteni a különlegesebbnél különlegesebb felületeket, egyedi, izgalmas textúrákat! Ez lehet az idei tavasz várva várt nagy kedvence, a francia vintage apró virágmintás anyagainak széles tárháza, a textilhatású minták vagy az art deco izgalmas és kifinomult felületkezelési megoldásai éppúgy.

5. Retro a javából!

Régies minták, a legmodernebb anyagokon? Miért is ne! Az idei évben csupa izgalmas szín és minta jól ismert kavalkádja jelenik meg újra otthonainkban. Az eddig csak csempéken, divatos cementlapokon látott régi ismerőst, a retro mintát, mint nagy visszatérőt az idei évben már a melegburkolatokon is üdvözölhetjük!

Akár a nagyi konyhaköve a 70-es években, amit még mi is csak a régi, fekete-fehér fényképeken vagy a múzeumokban láthattunk – most újra visszatért, méghozzá nem is akárhogyan!

A TARKETT egy igazán sokoldalú, valódi FSC tanúsítvánnyal rendelkező gyártó, valódi szalagparkettái mellett a „luxus PVC-ként” is emlegetett modern, klikkes vinyl padló megoldásait is jó szívvel merjük ajánlani.

A Starfloor Click 30 kollekcióban például számos trendi dizájn lapok különleges választékában többek között ezeket a retró mintás, korai járólapokat felidéző melegburkolatokat is megtalálhatjuk. Az egyszerű klikk-rendszernek köszönhetően a Starfloor Click 30 padló fektetése kivételesen egyszerű, az Extreme Protection felületkezelésnek hála pedig rendkívül tartós lesz a végeredmény – akár még a nagyi is megirigyelheti!

6. Kőmosott, koptatott, batikolt hatású minták – vintage stílusú felületek

A kopott, koptatott hatás, a vintázs jegyében egyedileg koptatott, kőmosott hatású felületek szintén visszatérnek – és nem csak az öltözködésünkbe vagy a gardróbunkba! Hiszen túl azon, hogy idén a kőmosott farmerkabátokkal, batikolt pólókkal és pólóruhákkal újra óriási divatot, személyes kultuszt teremthetünk, otthonainkba is bátran betervezhetjük ezt a mintát és hatást, nem fogunk régiesnek tűnni, sőt! Az innovatív tapétagyártók különleges, koptatott hatású textúrái után a melegburkolatok különlegességeiben is fel-felbukkan ez a sajátosan egyedi minta, illetve megoldás.

A kopott hatású felületeket pedig nem csak a kő, a beton, de a fa különböző textúráinak összemosásával is el tudják érni ma már a felületeket alkotó grafikusok és dizájnerek: ezt a remek látványt (képünkön) ezúttal a Berry Alloc egyedi innovációján, a Hydro Plus vízálló laminált padlók között fedeztük fel, melyet akár még a fürdőszobába is nyugodt szívvel burkolhatunk. Ne feledjük a hozzá stílusban illő lábas kádat, a korhű, antikolt hatású csaptelepeket – hogy stílusban legyen a teljes enteriőr!

7. Márvány – mi más?

A klasszicista stílus elegáns báltermeinek és kastélyainak hangulata, a márványpadló már egy ideje újra velünk van, kortárs, modern otthonainkba is becsempészte magát – ám eddig még valóban csak csempe és járólap formájában volt hozzá szerencsénk! Aztán ahogy a tervezők és gyártók egyre inkább kezdtek belejönni, sorra jelentek meg a márványhatású tapéták, a különböző laminált felületek, és vinyl padlók is a gyönyörű, egyedi márvány textúráját egyre valóságosabban utánozva.

A fentebb már ismertetett TARKETT klikkes telepítésű vinyl burkolólapokkal szuper alternatívát hozhatunk a hideg márvány szépségére, a szintén rendkívül tartós, strapabíró – ám a rideg és kemény kőlapoknál jóval melegebb és ergonómiailag is kényelmesebb, gyerekbarát változatban.

8. Kortárs kő és beton felületek – mostantól melegburkolatainkon is!

Az időtlen kő, a szépséges gránit vagy bazalt lapok kortárs tereink kötelező kellékei szinte – ahogy a beton is szép lassan átvándorolt az ipari stílus után bármely modern otthon egyik alapvető anyagává. A betonmintás tapéták, a látszóbeton hatású kőfalak mellett a már néhány évvel ezelőtt debütáló betonhatású járólapok után itt vannak a betonhatású melegburkolatok is!

Nincs ez másként a kőhatással sem: ezt is gyönyörűen le tudják ma már hozni a dekorokon, így a melegburkolatok valamennyi előnye egyesülhet a hidegburkolatok páratlan szépségével, ha a természetes, időtlen kövek egyedi textúráját szeretnénk viszontlátni otthonunk padlóján – kényelmesebb, puhább és persze melegebb változatban.

Annyi szépség jött Veled szembe hirtelen, hogy nem tudsz választani? Vagy csak lenne pár kérdésed, amihez jól jönne a szakértő segítség? Várunk szeretettel személyesen az az Art-Wood Stúdió bemutatótermében, ahol készséggel segítünk Neked megtervezni, kiválasztani és beszerezni a számotokra leginkább illő és ideális padló különlegességet!

TOVÁBBI CIKKEK

SPC padló: miért érdemes választani?

Amikor a melegburkolatok szóba kerülnek otthonunk padlójára, legtöbbünknek ma már a klasszikus parketta után egyből a laminált padlók szép, fahatású, mintázata ugrik be elsőként.

5 tulajdonság, melyet eddig csak elvártunk, ám mára meg is kapunk álmaink padlójától!

A Kährs Life – a svéd fapadlók egyik legújabb kollekciója, csodálatosan egyesíti magában a valódi fapadlók szépségét, természetességét a vinyl padlók kiváló strapabíró és kényelmi tulajdonságaival

Gyönyörű, természetes, időtálló: újgenerációs melegburkolatok konyhába is

Ma már óriási a választék a karcálló, strapabíró, foltokkal, szennyeződésekkel szemben is kiemelt ellenállóságot tanúsító, vízálló melegburkolatokból.

ART-WOOD STÚDIÓ

Bemutató terem, üzlet

1149 Budapest Mogyoródi út 32.

Hétfő: 10:00-17:00
Kedd: 10:00-17:00
Szerda: 10:00-17:00
Csütörtök: 10:00-17:00
Péntek: 10:00-15:00
Szombat: 10:00-13:00
Vasárnap: Zárva

+36 30-617-6535, +36-30-617-6230

art@artwoodstudio.hu

https://artwoodstudio.hu/

Hívás