Gyönyörű, természetes, időtálló

Újgenerációs melegburkolatok konyhába is

Amikor a konyha burkolása kerül szóba egy felújítás, vagy egy építkezés során, a legtöbben még mindig automatikusan a hidegburkolatokra gondolunk. Pedig, ma már óriási a választék a karcálló, strapabíró, foltokkal, szennyeződésekkel szemben is kiemelt ellenállóságot tanúsító, vízálló melegburkolatokból! Cikkünkben most három nagyszerű terméket mutatunk be…

Látszatra egyre élethűbben utánozzák a fa gyönyörű, természetes textúráit, vagy éppenséggel olyanok, mint a valódi kő felülete – miközben ezek mégis melegburkolatok! Méghozzá nem is akármilyenek: strapabíróak, karc – és ütésállóak, vízállóak – tehát nyugodt szívvel felmoshatóak, sőt még akkor sem kell kétségbe esnünk, ha merő véletlenségből ráöntjük a kávét, vagy a vörösbort a padló felületére – mert az alábbi, speciális anyagoknak köszönhetően már ezekkel is felveszi a harcot leendő melegburkolatunk!

Nézzük, melyik 3 típust ajánljuk Nektek trendi, gyönyörű, és otthonosan meleg konyhátokba!

1. Újgenerációs Vinyl padlók – a hideg- és melegburkolatok valamennyi előnyével

Napjaink egyik legnagyobb újítása és vívmánya a vinyl padló, mely tartósságából adódóan még akár a garázsban is helyt áll, nemhogy a konyhában!

Természetesen vinyl és vinyl között is lehetnek óriási különbségek, hiszen, ha a jobb minőségű, prémium kategóriás modellek közül válogattok, – mint például a Kährs luxus vinyl padlók – akkor akár a természetet is behozhatjátok a négy fal közé, méghozzá úgy, hogy a padló minőségét, tartósságát, ellenállóságát tekintve is hozni fogja valamennyi elvárásotokat!

A jól ismert svéd minőség és formatervezési hagyomány időtlen, kortárs eleganciája elképesztő sokoldalúsággal párosul: akár a természetes, meleg fahatást, akár az izgalmas kövek erezetét és mintázatát szeretnétek megjeleníteni otthonokban bárhol.

Ezek a padlók tökéletesen helytállnak a legproblémásabb helyeken is, hiszen karc – és ütésállóak, kerámiabevonatuknak köszönhetően pedig tökéletesen ellenállóak a vízzel, és bármilyen, a padló felületére kiömlő folyadékokkal, vegyszerekkel szemben – és nem okoznak semmi maradandó károsodást a felületen! Ez pedig – pláne egy kisgyerekes családnál nagyon nagy áldás tud lenni, ahogy a vinyl padlók minimális karbantartási igénye is.

Hiszen könnyen tisztíthatók, higiénikusak, pontosan azért, mert nincsenek apró kis mélyedések, textúrák a felületen, ahol a szennyeződések megtelepedhetnének. Vagy ha mégis, akkor a vinyl padlótokat ugyanúgy fel tudjátok majd mosni tisztítószerekkel, nedves felmosóval, mint a hagyományos járólapokat.

Ha pedig attól tartanátok a vinyl esetében, hogy otthonotok egészséges levegőjére vajon milyen hatással lesz majd – nos, ebben is csupa jó hírünk van számotokra!

Ugyanis ezek a padlók, túl azon, hogy ftalátmentesek, ezek már SPC, azaz „Stone Polymer Comyposit” (Ásványi Polimer Kompozit, vagyis egy kőőrlemény keverékből készültek, ami nem csak természetesebb, egészségesebb, de még méretstabilabb is, többrétegű felépítésének köszönhetően pedig tartósabb és járófelülete is ergonomikusabb.

Az SPC burkolatok kő őrlemény anyagának azonban még egy óriási előnye, hogy akár nagyobb területen is fektethető a padló dilettációs hézagok nélkül. Sőt, egy már meglévő, korábbi kerámia burkolatra is rá tudjátok burkolni – természetesen a megfelelő alátétekkel és segédanyagokkal. Valóban: ha nem tetszik a nagyi által megörökölt lakásban a régi konyhakő, nem kell szétverned a konyhát: simán ráburkolhatod a modern vinylt, ha profin betartod a burkolás előírásokat!

2. Bemutatkozik a vízálló laminált padló – a Berry Alloc Hydro Plus egyedi innovációja

Kétségkívül a vinyl – legyen bármily élethűen reprodukált és fotózott is a felülete – a melegburkolatok közül a legművibb hatású. Valahol közepén helyezkedik el a laminált padló – legalábbis ami a látványát, és a felületének természetességét illeti.

A Berry Alloc Hydro Plus vízálló laminált padló egy egészen újszerű technológia mentén készült, ám már több mint tíz esztendeje bevált megoldás, melyet a gyártó mérnökei 2008-ban dobtak piacra első ízben, ekkor még Riviera néven. Azóta ez az innováció, a több mint tíz év elteltével és tapasztalatával ez csak jobbá és jobbá vált!

A dolog különlegessége az a nagyon szoros Loc-System, mely megakadályozza a víz bejutását a kapcsolódásoknál. A klikkeknél egy speciális HYDROPLUS víztaszító bevonatnak köszönheti a laminált padló a vízállóságát, mely nem engedi be – még a V-alakú fózolásos dizájn esetén sem! – a nedvesség, a folyadék beszivárgását a rések közé. Ez tehát egy nagyon hatékony víztaszító bevonat, nem egy wax vagy olaj, mely taszítja a nedvességet – sokkalta több annál! Ugyanakkor a HYDROPLUS kiegészítők is alkalmazhatóak a hézagokban, a burkolatváltásoknál, s a felület mellett még ezeknek is köszönhetően válik padlónk 100%-osan vízállóvá, melyet több különböző teszt, vizsgálat is bizonyított.

A Berry Alloc Hydro Plus laminált padlói is magas kopás – és karcállóság jellemzi, illetve nagyfokú ellenállóság az olyan folyadékokkal, anyagokkal kapcsolatosan, melyek egy átlagos melegpadló felületén esetleg maradó károsodást is okozhatnak, mint pl. a vörösbor, a kávé, a festék vagy a gumi.

Hol alkalmazhatod a HydroPlus laminált padló?

A HydroPlus laminált padlókat olyan helységekbe is nyugodt szívvel telepítheted, ahol megnövekedett, de csak ideiglenesen fennálló nedvességgel és párával állunk szemben, mint amilyen a konyha és a fürdőszoba, vagy a folyosók, előszoba terei.  Olyan helyre is bátran választhatod, ahol extra tartósságot, kopásállóságot szeretnél. Nem alkalmazhatod azonban olyan helyiségekbe, ahol a padló állandó nedvességnek vagy párának van kitéve, pl. kültéren vagy a szaunákban, a medencék környékén.

A BerryAlloc HydroPlus padló nagyon könnyen telepíthető, fektetése megegyezik a nem vízálló padlókéval. Mivel a lapokat már a gyártási folyamat során ellátták a speciális HydroPlus bevonattal, így amikor készhez kapjuk a megrendelt árut, akkor már egy kész, azonnal fektethető terméket kapunk, melyet fektetés után azonnal használatba is tudunk majd venni. Fontos azonban nagyon a szakszerű telepítés, különösen ügyelve a lezárásokra, mely a legfontosabb része a folyamatnak: a laminált padló széleit a diletációs hézagoknál, burkolatváltóknál, fürdőszobai összefolyóknál úgy kell lezárni, hogy a laminált szükség esetén tudjon mozdulni is, ha kell, miközben az a cél, hogy a víz ne tudjon semmiképpen sem bejutni a padló alá. Ehhez minden esetben használjuk a padlónkhoz gyártó által ajánlott a HydroPlus kiegészítőket! Ha így teszünk, akkor ezt a laminált padlót a fürdőszoba, a konyha területén, sőt még melegvizes rendszerű padlófűtés fölé is nyugodtan letehetjük.

Hogyan ápoljuk a BerryAlloc HydroPlus laminált padlót?

Könnyű tisztíthatóság jellemzi, igazából semmi különös: ugyanúgy kell tisztítani, mint a többi laminált padlót, azonban a gyártó egy saját fejlesztésű tisztítószert is ajánl mellé, kifejezetten a HydroPlus padló tisztításához kifejlesztett BerryAlloc Laminate Cleanert, melyet akár nálunk is megvásárolhatsz.

Ami pedig a megjelenését illeti: a 100%-ban vízálló padlónk ráadásul 100%-ban színtartó is, azaz, napsütés hatására sem fog kifakulni az általunk választott árnyalat. Mély és ultra matt strukturált felületek, és V-alakban fózolt, valódi parkettahatású megjelenést is el tudunk érni ezzel a típussal, mely – mivel magas százalékban valódi fából készül – így természetes és otthonos lesz majd a végeredmény.

A gyönyörű, természetes színek, a magas mérettartósság, színtartóság mellett még tartós, strapabíró és kifejezetten alacsony károsanyag-kibocsátással rendelkezik mindezeken felül a Berry Alloc HydroPlus laminált padlója – egyszóval igazi főnyeremény, bárhová is választjuk!

3. Egy új, egyedülálló fapadló – a vinylhez hasonló tulajdonságokkal

A vinyl és a laminált padlók sorát – ha a minél természetesebb, minél élethűbb összhatásra törekszünk – egyértelműen a fa parketta zárja.

Ám a fa parketta – hiába gyönyörű és természetes – sajnos nem burkolható konyhába.

Ez idáig! Most debütált a hazai piacon – az Európa szerte már nagyon nagy sikernek örvendő elképesztően innovatív és eredeti újdonság, a Kährs Life, mely egy igazi hiánypótló gyöngyszem a melegburkolatok világában.

A vinylhez hasonló, gyönyörű, természetes megjelenésű fapadlókat egy életre tervezték, úgy, hogy rohanó életünk mindennapi kihívásainak tökéletesen megfeleljen. Értjük ezalatt a kiváló tartósságot, ütésállóságot (melyet a kemény HDF hordozórétegnek köszönhet), de kimagasló karcálló, sőt még vízálló tulajdonságokkal is büszkélkedhet a Kährs Life.

Ami pedig a telepítését és a karbantartását illeti, szintén nem fog problémát okozni, sőt! Könnyen tisztítható, higiénikus felületével, rugalmas, ergonomikus, kényelmes járófelületével minden gyermekes család kedvence lehet, illetve legyen az ember fiatal vagy idősebb, a Kährs Life padlók iránti szerelem valóban hosszútávra szól majd.

De miért is olyan különleges újítás ez a padlótípus a márkától?

Nos, azért, mert egyedi összetétele és kidolgozottsága révén a faparketta természetes és gyönyörű megjelenését, szépségét, kényelmét ötvözték a gyártók a vinyl padlóburkolatok megfizethetőségével, rugalmasságával, vízálló (azaz, egy innovatív lakkrétegnek köszönhetően megnövelt nedvességálló) és egyszerű karbantartást igénylő tulajdonságaival.

Joggal mondhatjuk tehát, hogy egy egészen új padló jött létre ezzel a remek ötvözéssel, mely képes áthidalni a különbséget a magas minőségű faparketta és a funkcionális vinyl padló között.

Nagyon lényeges, hogy valódi fa: azaz, egy 0,6 mm-es fa furnér réteggel rendelkezik, méghozzá a legkiválóbb göcs – és szíjácsmentes fából válogatva, natúr tölgy és natúr dió mellett még további 8 színezett felületben – miközben mégis megkapta azt a 33-as közületekbe is bátran alkalmazhat kopásállóságot, mellyel otthonunkban valóban igen hosszú távra, és még a legkényesebb helyekre, a legnagyobb igénybevételnek kitett helyiségekbe is ideális választás!

A Kährs Life padlók nem felújathatók, mégis garantáltan szépek maradnak hosszú-hosszú éveken át, jól tűrik az állandó karcolást, a padlófűtést, a beltéri hőmérséklet és pára változásokat, a klímát, vagy a kandalló melegét is.

Az 5G klikkrendszernek köszönhetően könnyen fektethető, akár még egy korábbi padlóburkolatra is – természetesen a Kährs által meghatározott követelményeknek ehhez teljesülnie kell, nyilván célszerű emiatt is, ha szakembert bízunk meg a telepítésével.

Az azonban mindenképpen szerencsés, hogy nem kell szétvernünk az egész konyhát, feltörnünk és elszállíttatnunk a korábbi megunt járólapunkat ahhoz, hogy új, gyönyörű fapadlónk lehessen!

Felújításokhoz is tehát abszolút szuper választás, erős közületi használatra, hosszantartó igénybevételre lett tervezve.

És hogy milyen színekben, milyen megjelenésekben választhatjátok?
A Kährs Life 10 gyönyörű, természetes illetve modern árnyalatban, és háromféle méretben kapható: egysávos széles, egysávos keskeny, és kétsávos változatban is rendelhetitek, a még szebb összhatás érdekében színazonos szegélyléccel, T-profillal és szintváltóval együtt. Megvásárolhattok hozzá minden, a kivitelezéshez szükséges terméket, valamint ápoló és felújító termékeket is, hogy a hosszú évek során is mindig gyönyörűen ragyogjon a padlótok.

Ember legyen a talpán, aki ennyi újdonság és szépség közül dönteni tudna!

Ha Te is bizonytalan vagy, hogy az itt látottakból melyik melegburkolatot válaszd jó szívvel konyhátokba, vagy a lakás többi helyiségébe, vagy csak lenne pár kérdésed, amihez jól jönne a szakértő segítség, akkor várunk szeretettel bemutatótermünkben: az Art-Wood Stúdió munkatársai készséggel segítenek megtervezni, kiválasztani és beszerezni a számotokra legoptimálisabbat!

TOVÁBBI CIKKEK

SPC padló: miért érdemes választani?

Amikor a melegburkolatok szóba kerülnek otthonunk padlójára, legtöbbünknek ma már a klasszikus parketta után egyből a laminált padlók szép, fahatású, mintázata ugrik be elsőként.

5 tulajdonság, melyet eddig csak elvártunk, ám mára meg is kapunk álmaink padlójától!

A Kährs Life – a svéd fapadlók egyik legújabb kollekciója, csodálatosan egyesíti magában a valódi fapadlók szépségét, természetességét a vinyl padlók kiváló strapabíró és kényelmi tulajdonságaival

Minták, felületek, textúrák

Amikor a melegburkolatok szóba kerülnek otthonunk padlójára, legtöbbünknek ma már a klasszikus parketta után egyből a laminált padlók szép, fahatású, mintázata ugrik be elsőként.

ARTWOOD STÚDIÓ

Bemutató terem, üzlet

1149 Budapest Mogyoródi út 32.

Hétfő: 10:00-18:00
Kedd: 10:00-18:00
Szerda: 10:00-18:00
Csütörtök: 10:00-18:00
Péntek: 10:00-15:00
Szombat: 10:00-13:00
Vasárnap: Zárva

+36 30-617-6535, +36-30-617-6230

art@artwoodstudio.hu

https://artwoodstudio.hu/

Hívás